A.T.D. Biliard

ORAR:  L-V: 10-18
WhatsApp
+40724510366

004   0732 332 244

004  
0732 332 2
66

 

SITE-URI PARTENERE: billiard.ro | atd-biliard.ro | atd-dynamic.ro | casute-mobile.ro

                 HOME  COMPANY SERVICII GAL. FOTO  CONTACT                        HARTA SITE  


PRODUSE

REGULAMENT

      STIRI Sportive

PRODUSE NOI
MESE BILIARD
ACCESORII
AIR-HOCKEY
FOTBAL MECANIC
TENIS DE MASA
DARTS
REMI, SAH, TABLE
CONTORIZARE
TONOMATE
GAMBLING
MOBILIER
TACURI
ACCESORII TAC
HUSE TAC
CADOURI
SECOND-HAND
INCHIRIERI



 

 

REGULAMENT DE JOC – STECCA

1. BILELE SI MASA DE JOC
Masa de joc este dreptunghiulară, fără găuri. Jocul se joacă cu trei bile:bila albă ,bila galbenă si bila rosie. Pe mijlocul mesei sunt dispuse în formă de romb patru popice mici, numite chegle,având în centrul rombului o a cincea cheglă,de culoare rosie.

2. SCOPUL JOCULUI
Scopul jocului este de a realiza un număr predeterminat de puncte (de obicei 50). Jucătorul care a realizat primul numărul de puncte predeterminat este declarat câstigător.

3. MODUL DE JOC
Un jucător joacă cu bila albă, iar adversarul său cu bila galbenă. Fiecare jucător are dreptul, pe rând, la câte o lovitură. La fiecare lovitură,bila lovită prima trebuie să fie bila proprie. Neatingerea bilei proprii sau lovirea prima dată a bilei adversarului sau a bilei rosii constituie un fault.

4. PUNCTAJUL
Punctele se realizează prin (1) doborârea cheglelor cu bila adversarului, (2) realizarea de carambol cu una din bile si bila rosie si (3) marcarea de puncte datorită greselilor adversarului. La fiecare lovitură numărul total de puncte realizat se adiționează la punctajul precedent până se atinge plafonul de puncte necesar pentru câștigarea partidei.
Sistemul de punctaj este următorul:
(1) fiecare cheglă doborâtă câte 2 puncte,cu excepția cheglei rosii din mijloc, care este 4 puncte. Doborârea numai a cheglei rosii din mijloc, în caz că celelalte chegle rămân în picioare se punctează cu 8 puncte.
(2) Carambolul cu bila proprie 4 puncte si carambolul cu bila adversarului 3 puncte. Punctele de la paragrafele (1) si (2) se adună atunci când este cazul.
(3) Fiecare fault rezultat din neatingerea bilei de către adversar câte 2 puncte, fiecare fault rezultat din lovirea întâi a bilei rosii de către adversar câte 3 puncte. La acestea se adaugă punctajul rezultat din doborârea cheglelor si din eventualele caramboluri în caz că adversarul a doborât cheglele cu bila proprie.
Lovitura de deschidere dintr-o partidă nu se punctează, indiferent dacă s-au realizat puncte din chegle sau caramboluri.
Cheglele dărâmate se rearanjează pe pozitia initială după fiecare lovitură. În caz că una din bile împiedică pozitionarea a uneia sa a mai multor chegle acestea nu se asază pentru lovitura următoare, fiind temporar scoase din joc.
Rezultă că este posibil un punctaj maxim pe mână de 16 puncte (cu toate cheglele doborâte si realizarea de carambol cu bila proprie).

5. FAULTURI SI PENALIZĂRI PENTRU FAULT
Constituie fault neatingerea prima dată a bilei proprii la executarea unei lovituri. Dacă nu este atinsă nici o bilă sau dacă este atinsă prima dată bila adversarului penalizarea este de două puncte, care se trec adversarului si free-ball pentru adversar. Dacă este lovită bila rosie prima penalizarea este de trei puncte si free-ball pentru adversar. Dacă orice bilă sare de pe masă penalizarea este de două puncte si free-ball pentru adversar. Dacă una sau mai multe chegle sunt dărâmate cu bila proprie punctajul aferent se trece adversarului, la care se adaugă si punctajul pentru eventualele caramboluri sau fault realizate din lovitura respectivă.

6. BILA ÎN MÂNĂ (FREE-BALL)
La oricare lovitură la care adversarul a comis fault sportivul primeste bila în mână (free-ball) si o poate pozitiona oriunde în jumătatea lungă a mesei în care nu se află bila adversarului. La executarea unei lovituri free-ball corpul adversarului, cu excepția bratului nu trebuie să iasă din cadrul laturii mici a mesei.

7. FAULTURI DE POZITIE SAU DE LOVIREA BILELOR
Toate prevederile din Regulile generale de biliard se aplică si la jocul de stecca, atunci când nu sunt contrazise în mod expres de prezentul regulament.

 

 
BILA 8 BILA 9 BILA 10 Straight Pool (14.1)
 
SNOOKER CARAMBOL-3 MANTE CARAMBOL-STECCA


 


CUM SA ALEGEM?

UTILE

REGULAMENTE

BRAND-URI

CERTIFICARI

JOCURI

SPORT


           

  Calendarul Competitional




 


home | company | servicii | galerie foto | contact | links
© din 2000 - ATD Trading Company. Toate drepturile rezervate

mese-biliard.ro