A.T.D. Biliard
          

ORAR:  L-V: 10-18
WhatsApp
+40724510366

004   0732 332 244

004  
0732 332 2
66

 

SITE-URI PARTENERE: billiard.ro | atd-biliard.ro | atd-dynamic.ro | casute-mobile.ro

                 HOME  COMPANY SERVICII GAL. FOTO   CONTACT                        HARTA SITE  


PRODUSE

CUM SA ALEGEM?

      STIRI Sportive

PRODUSE NOI
MESE BILIARD
ACCESORII
AIR-HOCKEY
FOTBAL MECANIC
TENIS DE MASA
DARTS
REMI, SAH, TABLE
CONTORIZARE
TONOMATE
GAMBLING
MOBILIER
TACURI
ACCESORII TAC
HUSE TAC
CADOURI
SECOND-HAND
INCHIRIERI 

 

Ghidul consumatorului pentru mese de biliard

INTRODUCERE
Achiziţionarea unei mese de biliard poate fi o experienţă foarte stresantă, în special dacă nu aveţi nici o idee ce să căutaţi. Există informaţii şi ghiduri pe Internet pentru cumpărarea unei mese de biliard. De obicei, fiecare companie care vinde mese de biliard are un ghid şi, evident, acesta declară că ceea ce oferă masa lor de biliard este exact ceea ce trebuie. Există multe lucruri care trebuie luate în considerare atunci când achiziţionaţi o masă de biliard şi eu voi încerca să le acopăr pe toate cu acest ghid. Sper că acest ghid vă va transforma într-un cumpărător informat şi vă va ajuta să alegeţi masa de biliard corectă pentru dvs. şi familia dvs.

De cat spatiu este nevoie?
Primul lucru pe care îl aveţi de făcut înainte de a vă hotărî asupra unei mese de biliard este să măsuraţi camera în care doriţi să stea masa de biliard. Majoritatea celor care cumpără pentru prima oară nu realizează cât de mult spaţiu este necesar pentru a aşeza o masă de biliard. Mesele de biliard vin în 3 mărimi principale: 7 picioare (aprox. 2,3 m), 8 picioare (aprox. 2,6 m), şi 9 picioare (aprox. 3 m). Enumerate mai jos sunt dimensiunile suprafeţelor de joc ale fiecărei mărimi de masă.
7’ – 39” x 78”
8’ – 44” x 88”
9’ – 50” x 100”
Lucrul important de reţinut aici este că aceste dimensiuni sunt de la o protecţie a traversei la cealaltă. Aceste dimensiuni nu iau în considerare mărimea mantei. Mantele variază între 4”-6”, astfel încât dacă masa pe care o căutaţi are mante de 6”, acest fapt va adăuga 12” la lungimea şi la lăţimea mesei.
Mărimea camerei necesare variază, de asemenea, cu mărimea tacului folosit. Mărimea tacului standard este 57” lungime. Toate pachetele la care m-am uitat când am cumpărat o masă de biliard au venit cu tacuri de această mărime. Alte mărimi ale tacului sunt 42”, 48”, şi 52”. Enumerate mai jos sunt mărimile recomandate ale camerelor pentru fiecare mărime de masă şi tac.

Masa de 7 picioare
42” Tac – 10’9” x 14’
48” Tac – 11’9” x 15’
52” Tac – 12’5” x 15’8”
57” Tac – 13’3” x 16’6”

Masa de 8 picioare
42” Tac – 11’2” x 14’10”
48” Tac – 12’2” x 15’10”
52” Tac – 12’10” x 16’6”
57” Tac – 13’8” x 17’4”

Masa de 9 picioare
42” Tac – 11’8” x 15’10”
48” Tac – 12’8” x 16’10”
52” Tac – 13’4” x 17’6”
57” Tac – 14’2” x 18’4”

COPII-BIROU

AGREMENT

MOBILIER CLASIC
HOTELIRI, RESTAURANTE,
CA
ZINOURI

 
COMERCIALE
SPORT


Este posibil să mergeţi cu mărimi ale camerei mai mici decât cele recomandate; trebuie doar s măsuraţi şi să vă asigurai că acest lucru va funcţiona pentru aşezarea dvs. Mărimea camerei mele era de 12’ x 17’ şi am ales o masă de 8 picioare. Singura dată când apare o problemă este atunci când bila albă este exact lângă mantă, iar acest lucru nu se întâmplă foarte des. Am un tac mai scurt atunci când apare această situaţie, ceea ce reprezintă un mod de a compensa pentru camera mai mică.

Descifrarea discuţiilor legate de masă
Deci, v-aţi hotărât că aveţi spaţiu suficient pentru o masă de biliard, acum trebuie s hotărâţi ce masă este potrivită pentru dvs. Când căutam o masă, am sunat mai mulţi instalatori şi am aflat părerile şi opiniile lor referitoare la mese. Ştiam că dacă întrebam un vânzător de mese de biliard, acesta doar ar fi încercat să impună stilul său de masă şi ar fi avut prejudecăţi înclinând spre masa sa. Iată ce am aflat vorbind cu instalatorii.
Haideţi să începe de jos în sus.

Picioarele
Picioarele mesei trebuie s fie din lemn solid. În afară de asta, nimeni nu a spus prea multe despre picioare. Sculptarea piciorului depinde de dvs.; doar asiguraţi-vă că este din lemn solid.

Cadrul
Aceasta este partea de care vor fi prinse picioarele şi pe care se va aşeza placa de ardezie. Aici opiniile variază foarte mult între vânzători. Atunci când căutam o masă, cele două stiluri mari pe care le-am văzut au fost din lemn solid şi din placă MDF. Cei care vând mese integral din lemn solid lovesc în locurile care vând corpuri cu MDF. Apoi, companiile care vând mese cu MDF încearcă să supra-justifice de ce preferă MDF faţă de lemnul solid. Ei bine, după ce am discutat cu instalatorii, aceştia au spus că depinde de client. Aceştia spun că o masă de biliard cu corp din MDF se comportă la fel de bine ca o masă cu corp din lemn solid. Astăzi, construcţia acestui material a străbătut un drum lung de când acesta a fost introdus prima dată. Deci, ce am obţinut a fost că în trecut lemnul solid era singura alegere, dar acum puteţi opta pentru oricare din cele două, i masa dvs. va rezista mult timp, atât timp cât aveţi grijă de ea în mod corespunzător.

Cadrul poate fi conic sau drept, ambele au aceeaşi putere şi stabilitate. Am descoperit că unele companii vor încerca să spună că unul sau altul este mai stabil. Realitatea este că acest lucru nu este adevărat.

Următorul lucru de avut în vedere la cadru sunt traversele. Mesele bune vor avea o traversă centrală care se întinde pe întreaga lungime a mesei, şi vor avea şi două traverse încrucişate. Unele companii declară că au traverse centrale duble, ceea ce face mai bună acea masă. De la instalatorii cu care am vorbit, mesele cu traverse duble sunt doar ceva în plus despre care să vorbeşti atunci când vinzi o masă. 1 traversă centrală şi 2 traverse încrucişate sunt tot ce aveţi nevoie. Cele mai importante traverse sunt cele 2 traverse încrucişate, pentru că greutatea plăcii de ardezie şi a mesei sunt distribuite dintr-o parte în alta, nu din faţă în spate.

Placa de ardezie
Placa de ardezie este poate parte individuală cea mai importantă a mesei dvs. Placa de ardezie fie vine ca 1 piesă, fie ca 3 piese. Placa din 3 piese este cea mai obişnuită. Foarte rar mai vedeţi mese cu placă de ardezie dintr-o piesă. 3 piese sunt cele mai bune, pentru că permit nivelarea mai precisă a mesei dvs. Placa de ardezie vine în câteva mărimi diferite: 3/4”, 7/8”, şi 1”. Placa de 3/4” este, de obicei, folosită la mesele ieftine, sau vor începe cu 3/4”, iar apoi vor oferi îmbunătăţiri la placa de ardezie. Placa de 1” este standard şi asta este ceea ce doriţi. Placa de ardezie de 1” este ceea ce aprobă BCA pentru jocul în turnee. Placa de ardezie este foarte grea, fiecare piesă de placă de ardezie de 1” cântăreşte aproximativ 75-80 kg. Placa de ardezie poate veni fie cu întăritură din lemn, fie fără întăritură din lemn. Placa de ardezie trebuie ataşată direct de cadrul mesei, cu şuruburi.

Mantele
Mantele unei mese de biliard trebuie să fie din lemn solid. Lemnul solid joacă un rol în modul în care bila ricoşează din mantă. Aşa că, asiguraţi-vă că este din lemn solid şi nimic altceva. Manta trebuie, de asemenea, ataşată de masă cu şuruburi care merg în sus prin cadru, apoi prin placa de ardezie, apoi la mantă. Acest fapt permite mantei să fie cât de apropiată posibil, pentru cel mai bun răspuns al căptuşelii. Căptuşeala mantei trebuie să fie de profil aprobat BCA K-66. Manta trebuie să aibă şi o bandă de legătură. Aici vor intra capsele atunci când acoperiţi manta cu pâslă. Dacă nu are o bandă de legătură, atunci manta poate sta inegal pe placa de ardezie şi poate face căptuşeala să nu ricoşeze atât de mult.

Buzunarele
Buzunarele pot fi din piele, plastic sau cauciuc. Buzunarele din plastic sunt folosite de obicei în mesele de calitate mai joasă, în timp ce buzunarele din cauciuc sunt folosite de obicei în mesele comerciale. Buzunarele din piele sunt ceea ce va dori proprietarul casnic tipic. Buzunarele din piele pot avea fie un scut din piele, fie o margine decorativă. Un scut de buzunar costă mai mult, în mod tipic, dar nu există nici un beneficiu în a avea un scut sau o margine. Este preferinţa dvs. personală.

Piesele principale…
Deci, piesele principale la care trebuie să vă uitaţi sunt placa de ardezie, mantele şi căptuşeala. Acestea dau măsura mesei dvs. Dacă faceţi un compromis de calitate la aceste piese, atunci jocul mesei va fi compromis.

eBay
Atunci când vă cumpăraţi masa pe eBay trebuie să vă asiguraţi că citiţi cu atenţie licitaţia. Asiguraţi-vă că cunoaşteţi toate preţurile incluse. Care este costul de transport? Există vreo taxă pentru ambalaj? Taxă de asigurare? Impozit? Îmbunătăţiri? Asiguraţi-vă că vă uitaţi după toate micile costuri suplimentare ascunse. Asiguraţi-vă că vă uitaţi la comentariile ulterioare. Atunci când cumpăraţi online un articol scump, precum o masă de biliard, vreţi să vă asiguraţi că vânzătorul are o reputaţie bună şi că a avut mulţi clienţi satisfăcuţi. Sunaţi la companie şi puneţi întrebări. Asiguraţi-vă că ştiţi ce obţineţi.

Instalare
Toate mesele de biliard vor avea nevoie de instalare. Nu este posibilă livrarea şi deplasarea unei mese complet instalate. Înainte de a achiziţiona o masă, asiguraţi-vă că puteţi găsi un instalator în zona dvs. Căutaţi în pagini aurii la servicii biliard. De asemenea, puteţi suna la companiile locale de mese de biliard şi să le cereţi o recomandare pentru cineva din zonă, care re-căptuşeşte cu pâslă mesele. Nu spuneţi că aveţi nevoie de o instalare completă, pentru că s-ar putea să nu vă ofere un nume şi un număr de telefon dacă nu aţi cumpărat o masă de la ei.

Încheiere
Ei bine, sper că acest ghid va ajuta câţiva oameni în procesul de căutare a unei mese de biliard. Asta este tot ce îmi amintesc din experienţa mea de cumpărare. Vedeţi toate mesele de biliard şi alegeţi-o pe cea care este potrivită pentru dvs.


CUM SA ALEGEM?

UTILE

REGULAMENTE

BRAND-URI

CERTIFICARI

JOCURI

SPORT


           

  Calendarul Competitional 


home | company | servicii | galerie foto | contact | links
© din 2000 - ATD Trading Company. Toate drepturile rezervate

mese-biliard.ro